Az Yakıtla Çok Yol Yapmanın İncelikleri

12 Şubat 2016 Cuma
Az Yakıtla Çok Yol Yapmanın İncelikleri

Aynı araç, aynı kilometrede farklı sürücülerle farklı miktarda yakıt harcayabilir. Çünkü kullanım şeklinize göre aracınızın harcadığı enerji, yani yakıt miktarı değişiklik gösterir. Bu da demek oluyor ki yakıt tasarrufu yapmanın incelikleri, sürüş tekniklerinde gizli. Peki, bu teknikler neler mi? İşte az yakıtla çok yol yapmanın incelikleri…

Devamı

Çevreci Otomobillerin Özellikleri

15 Ocak 2015 Perşembe
Çevreci Otomobillerin Özellikleri

Her geçen gün trafiğe çıkan motorlu taşıt sayısında ciddi artışlar yaşanıyor. Bilinçsiz tercihler ve kullanımlar, bu artışın olumsuz etkilerini en üst düzeyde yaşamamıza sebep olabiliyor. Motorlu taşıtların, çevreye ve buna bağlı olarak halk sağlığına olan olumsuz etkilerini minimuna indirmek adına son yıllarda yürütülen çalışmalar daha bilinçli bir kullanımın önünü açarak bu zararları azaltmayı amaçlıyor. Bu yüzden her otomobil sahibinin bilmesi gereken çeşitli faktörler göz önünde tutularak çevreci otomobiller konusunda daha fazla özelliğe hakim olunabilir. Çevreci otomobillerin aynı zamanda ekonomik otomobil anlamına geldiği de unutulmamalıdır.

Devamı

Çevreye Duyarlı Bir Sürücünün Bilmesi Gerekenler

1 Ocak 2015 Perşembe
Çevreye Duyarlı Bir Sürücünün Bilmesi Gerekenler

Çevreye duyarlı otomobiller, daha az yakıt tüketimi, düşük karbon emisyonları, geri dönüşümlü maddeler... Çevreye duyarlı bir kullanım için teknolojinin bize sağladığı çevreci çözümlerin yanında sürücülerin de hayata geçirebileceği birçok uygulama bulunuyor. Gerekli önlemleri alıp, kullanım alışkanlıklarında yapılacak birkaç ufak değişimle topluma ve çevreye olan fayda rahatlıkla arttırılabilir.

Devamı

Araçlarda Performans Arttırmanın Yolları

29 Aralık 2014 Pazartesi
Araçlarda Performans Arttırmanın Yolları

Sadece rutin bakımlarla yetinmek yerine bazı birkaç ufak işlem yaparak aracınızdan daha iyi performans almanız mümkün. Motor gücünün artması, aracınızdan daha yüksek bir performans sergilemesini ve kullanım ömrünün artmasını sağlar. Taşıt sahiplerinin araçlarından alacakları verimi yükseltmek için takip etmeleri gereken bazı ipuçları bulunmaktadır. Bunun başında da periyodik yağ bakımların yanında uygun yakıt seçimi, yağ ve lastik seçimi gelmektedir.

Devamı